keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Bonjour, je m'appelle Ellen

Ohh, kaikkea on kamalasti tapahtunut tänä aikana kun en oo tänne kerennyt kirjoitella! Nyt onkin sitten aika paljon kirjoiteltavaa. Mulla on siis tosiaan ollut kaikennäköstä duunia tässä eikä oo oikein ollut aikaa mitään kirjottaa. Oltiin siellä Köpiksessä ja koulut alko ja kaikenlaista oli niin nää postaukset tosiaan vähän jäi mut nyt mä vihdoin sain itelleni aikaa kirjottaa. Vähän tiivistetysti mä yritän nää jutut kertoa ettei tässä mee ikää ja terveyttä niin mulla kirjoittaa kuin teilläkään lukea. :D

Me siis tosiaan lähdettiin silloin aamuvarhain lentoasemalle, ei mua sitten loppujen lopuksi niin kauheesti väsyttänytkään kun käytän omia konstejani silloin iltasella niin toimihan ne. :D Lento kesti semmoset puoltoista tuntia, siinähän se aika meni aika nopeesti musaa kuunnelessa. Tavalliseen tapaan laskut oli mulle enemmän kuin tuskaa, kaipa mä oon jotenki tavallista herkempi sille paineenvaihtelulle. Kuitenkin, ekana päivänä siellä Köpiksessä sato räntää ja tuuli mut kierrettiin sit kaupoissa ja kahviloissa niin ei se niin haitannu kun oli vaan tarpeeks päällä. Muut päivät paistoki sit aurinko ja vaikka tuulikin niin kiva oli ulkona kävellä, syötiin hyvää ruokaa, shoppailtiin ja käytiin nähtävyyksillä. Siellä myös meni niitä kuninkaallisten paraateja joka päivä tiettyyn aikaan, olihan ne ihan kivoja katottavia. :D Löysin sieltä siis itelleni yhden villapaidan, normaalin pitkähihasen t-paidan ja muuta kivaa. Yritettiin ettiä mulle uutta talvitakkia kun toi mun nykyinen on jo aika kauan ollut mulla ja se siitä tuppaa jo näkymäänkin mutta kun mulla on aika tiukat kriteerit sen suhteen niin ei sellasta just oikeenlaista sit löytyny, tai jos löytyki niin se oli tietenkin väärää kokoa. Kaikenkaikkiaan siellä kuitenkin oli ihanaa, voisin ehdottomasti mennä toistekkin. Varsinkin siihen tivoliin ois tosi kiva mennä, ei se talvisaikaan nimittäin ollut auki. :/

Takasin Suomeen tultua tuntu vähän olevan jet lagia ku väsytti iltasin tavallista aikasemmin ja näin että siinä se mun loma sit vähän menikin kotona oleillen, kyllä mä lenkilläkin kävin etten ihan vaan telkkarin tai piirrustustyön ääressä istunut.
Koulut sitten alko taas, olihan se tosi kiva nähdä pitkästä aikaa kavereita kun ei lomallakaan ehtinyt. Kouluun mulla ei suoranaisesti kyllä ollut ikävä, mut onneks niitä kokeitakaan ei nyt oo ollut. Ensimmäinen koe näin loman jälkeen on vasta tasan viikon päästä, se olis sit enkunkoe. Oon aika varma siitä että menee ihan hyvin, asiat on tuntunut mulle tosi helpoilta. Niin, sittenhän me saatiin myös jaksotodistukset viime jaksosta, joka siis loppui ennen hiihtolomaa. Numeroita annettiin ainoastaan liikunta, ruotsi, matikka ja käyttäytyminen. Liikka ja käyttäytyminen mulla oli ysi, käyttäytymisestä ei ilmeisesti kukaan saanut kymppiä (olis tosiaan kiva tietää mitä siihenki vaaditaan), liikankin numero on vain koska liikanope. Ruotsi ja matikka oli sitten kymppejä, tota ruotsia kyllä ihmettelin vähän mutta opettaja sanokin että laitto numeroita pikkasen yläkanttiin motivoitumisen takia.
Me saatiin myös loman jälkeen tietää mihin kaikkiin kasiluokan valinnaisiin me päästään. Mä pääsen kaikkii mihin hainkin, siitä oon tosi ilonen. Kasilla mulle siis kahden kurssin verran olis ranskantunteja ja bändijuttuja. Sit yhden jakson verran mulla olis pakkoruotsi koska mulla on pitkä ruotsi ja sit mä valitsin vapaaehtosena yhden kurssin valinnaiseks tähtitieteen. Niitä odotan innolla! :)

Siinä nyt sitten tais olla kaikki tärkeimmät tapahtuneet. Tää postaus tuli tällein "ihmeellisesti" keskiviikkona kun mulla ei maanantaina oikein ollut aikaa skittatunnin ja läksyjen jälkeen ja tiistainakin oli vähän muuta tekemistä. Ens postaus kuitenkin pitäs normaalisti tulla maanantaina, sinne siis! :--)

tiistai 12. helmikuuta 2013

Copenhagen, here I come!

Pahoittelen etten eilen kerennyt postailla, niin kuin tarkoitus olikin. Kuitenkin, nyt postaan. Ja seuraava postaus tuleekin sitten jo lauantaina, sillä koneelle mä en ollenkaan ehdi sunnuntai-keskiviikko ja torstaikin on vähän epävarma. Sunnuntaina mun siis täytyy pakata laukkuni ja mennä aikaisin nukkumaan koska mä en ehdi pakata maanantaina yhtään mitään, lentokone Köpikseen lähtee jo puol seittemältä aamulla. Jes, ihanaa päästä näin kahden vuoden tauon jälkeen ulkomaille, mutta ei, en todellakaan pidä noin aikaisista aamuherätyksistä. :D Täytyis tosissaan jo jossain kolmen jälkeen aamuyöstä heräillä kun sinne lentoasemallekkin on kuitenkin jokusen kestävä automatka. Ajattelen tätä kuitenkin positiiviselta kannalta - ainakin pääsen shoppailemaan ja näkemään vähän eri maisemaa ku tätä kotialuetta, sekä syömään ravintoloissa muutaman päivän ajan! Lento Tanskaan lähtee siis maanantai-aamuna ja takaisin koti-Suomeen tullaan myöhään keskiviikko-iltana. Eli siis kolme päivää. Lähden matkalle vanhempieni ja toisen isosiskoni kanssa, toinen lähtee kaverinsa kanssa muualle.

Viime viikolla ei tainnut tapahtua mitään sen ihmeellisempää, kokeita ei ollut vaikka jakso vaihtuikin, sitä tosin vähän ihmettelin. Tän viikon perjantaina pitäis jaksotodistukset saada käteen, näin se luokanvalvoja tänään lupaili. Tänään oli sit kans ruotsinkoe, meni se sillätavalla ihan suht. hyvin, sillei ku en mä nyt kuitenkaan oo mitenkään erityisen paras ruotsissa, ei oo mun vahvimpiani. Tuli vaan kauhee blackoutti ku se paperi annettiin eteen mut kyl mä sit vähän paranin loppua kohden. Olis se paremminkin voinut mennä, mut tehty mikä tehty.

Joo mut hei kyllähän postissa tuli viime viikolla ne kuoret mun kännykkääni! Ihanat, pidän niistä tosi paljon ja laadukkaatkin. Design Skinsistä siis tilattu. Tällaset ne nyt siis on, takaa päin:


Tommoset avaruudet siis valitsin ja kännykkämalli on Nokian Lumia 800. c:

Torstaina olis sit ystävänpäivä, haleja kaikille jo näin etukäteen! Koulussa on silloin halipäivä ja yseillä on vissin kai jonkinlainen paritanssitsydeemi kun niille oli pukukoodinakin juhlapuku. Koulussa olis tuskin mitään muuta erityistä, koulun jälkeen mulla ois taas tanssitreenit mut niistä pitäis ilmeisesti lähteä vähän ajoissa pois, koska mun täytyy ehtiä kotona käymään vielä suihkussa, vaihtaa siistimmät vaatteet ja syödä jotain ennen kuin lähetään kattomaan siskon wanhojentansseja. Varmaan tosi hienot, harmittaa vähän ku missaan osan tanssitunnista mut isosiskon wanhojentanssit on once in a lifetime. (--;

Anyway, mun täytyy nyt mennä ku huomenna on aikanen kouluaamu, lauantaihin siis! c'':

maanantai 4. helmikuuta 2013

Paisley♥

Helou, pahoittelen näin etukäteen että tästä tulee vähän pikaisempi postaus, mulla nimittäin on vähän kiire juuri nyt. Täytyis vielä keretä käymään suihkussa, pakata laukku ja kattoa vaatteet huomiseks ja muuta mukavaa. Sit täytyis kans laittaa skitta valmiiks, huomenna on taas kitaratunti. Siitä tulikin mieleen, viime torstaina oli tämä kauan odotettu, ihana päivä. Kun isä haki mut tanssista, me lähdettiinkin ostamaan mulle sähkökitaraa. Mietin että haluaisin sen ainakin olevan musta, ja stratocaster olis kivan mallinen, sellanen klassikko. Sit oli kans mieles et kolmikelanen, koska tuplakelat on enemmän raskaaseen hevimusiikkiin, jos niin vois sanoa. Budjetti oli siinä päälle kolmensadan paikkeilla, koska mun siis piti siitä itse puolet maksaa, kitarasta siis. Vahvistimen, johdon ja kantohihnan, sekä -pussin maksais sit porukat kokonaan.
Siellä kaupassa mä olin ihan paniikissa et minkä mä nyt ottaisin, sitä aitoa Fenderin stratocasteria ei ollut ollenkaan mustana. No, isä ehdotti et voitais viel käydä muuallakin ettimässä, mut mä sit olinkin ihastunut yhteen Fenderin stratoon, joka tosin ei ollut pelkästään musta. Sen pohjaväri kyllä oli se, mutta siinä oli päällä harmaa Paisley-kuviointi, joka siis on melko harvinainen. Siinäpä se sitten olikin se ongelma; kitara johon mä rakastuin, oli aito amerikkalainen Fender Stratocaster, se oli Limited edition, rajoitettu erä siis ja siinä oli HSS-mikitys, eli siis tavallaan sekä tuplamikit että kolmimikitys. Se meni aika reilustikkin yli budjetin, kun kaikki oli ihan aitoa puuta ja kokonaan huolella tehty. Isä sit huomas kuinka mä kattelin sitä silmät tuikkien. Mä melkein jouduin pyytää sitä toistamaan sanomansa kun luulin kuulevani harhoja. Isä sano että kyllä me se voidaan hankkia, jos mä oikein kovasti sen haluun. Tietysti mulla itsellänikin nousi se hinta kun edelleen puolet jouduin maksamaan, mut ei se tuntunut missään. Kuitenkin siihen tuli mukana ilmaseks kantopussi ja koska se on niin harvinainen kitara, sillä on hyvä jälleenmyyntihintakin. Se on ihan täydellinen

Lauantaina puolenpäivän jälkeen mä lähdin vanhempieni kanssa kahden tunnin ajomatkan päähän kummisetäni luokse. Sinne päästyämme porukat lähti hotellille ja siitä vähän ajan päästä mun kummitäti ja -setäkin lähti pois. Ne meni viettämään sen kummisetäni synttäreitä, jotka sillä siis oikeasti oli samana päivänä kuin mullakin. Mä jäin kahdestaan niiden lapsen kanssa, joka siis on mua vuotta vanhempi. Käytiin viemässä koira iltalenkillä, syötiin tortilloja ja herkuteltiin paprika-Pringleseillä cheddardipillä, Tyrkisk Pebereillä ja toffeekarkeilla, sekä Pepsillä kun katottiin Putousta. Oli tosi kivaa. (:

Laitettiin kans mulle tilaukseen uudet kuoret kännykkään. Ne olis sellaset avaruudet, otan kyl kuvan kunhan saapuu.
Enempää en nyt ehdi kirjoittaa, on pakko mennä. Pahoittelen!
See ya! :)